DESIGNERII IMPUN DRESS CODE-UL SFARSITULUI DE AN

Referinte retro, linii clasice si elemente luxuriante, aplicate cu delicatete si eleganta in trendul sfarsitului de an, se fac remarcate in dress codul sfarsitului de an. Designerii propun imprimeuri florale, cu demarcatii futuriste si diversificate ca si paleta cromatica. Gratia si rafinamentul croielilor bine definite si care abunda de feminitate sunt suplimentate cu note masculinizate ample. Obsesia sporty chic este continuata cu vitalitate, fiind accesorizata cu elemente glamour.

Dolce & Gabanna, Gucci si Burberry pun accent pe imprimeurile florale, pe renumitul animal print, pe tusele picturale si pe cercurile si liniile in stil retro.

Rochas reinvie elementele neo romantice, cu tendinte suprarealiste, cu ajutorul culorilor metalice si contrastante, in acorduri tomnatice, in timp ce Dolce & Gabanna le abordeaza cu delicatete si feminitate. Nu putem omite figurile geometrice, care predomina colectiile Alexander Wang si Valentino.

Tusele picturale, care caracterizeaza cu gratie acest sfarsit de an vestimentar, sunt expuse in colectiile Kenzo. Se utilizeaza nuante reci, de toamna, in timp ce, Burberry vine cu o paleta cromatica plina de caldura.

Observam o reintoarcere in timp in ceea ce priveste colectiile de moda ale celor de la Gucci si Balmain. Gucci reia moda printului iar Balmain pune accent pe military trend, care se remarca prin rigurozitate feminina cu tenta masculinizata.

Clasica jacheta de iarna revine cu o alura misterioasa prin volumul XXL. Blanurile au accente contemporane, cu tendinte cromotice efervescente si croieli bine definite, scoase din tiparul conventionalului.

Costumul masculinizat, cu elemente feminine, emana eleganta si simplitate. Hermes si Giorgio Armani redescopera naturaletea acestui model vestimentar.

Dress code-ul sfarsitului de an uimeste prin inedit datorita aplicatiilor metalice, cu finisaje bine realizate si texturi holografice. Louis Vuitton, Alexander McQueen si Dolce & Gabanna sunt promotorii acestui nou trend cu tema suprarealista, de basm.

Accesoriile capata dimensiuni mari, cu nuante unice si cu detalii neconventionale, excese decorative si amanunte creative. Aplicatiile luxuriante intalnite pe genti si pantofi invoca un univers opulent, echilibrat de simplitatea tinutelor vestimentare.

PREFERATII VEDETELOR: PANTOFII CU VARF ASCUTIT

Coco Chanel afirma cu eleganta sa caracteristica: ” Moda este facuta pentru a nu mai fi la moda. ” Cuvintele sale inca rasuna in urechile designerilor de pretutindeni. Nu trece un sezon si apare alt trend in moda, trend care poate avea radacini vechi, dar care are imbunatatiri remarcabile. Sa luam exemplul pantofilor cu varf ascutit. Acum cativa ani, pantofii cu varf ascutit erau vedetele podiumurilor de moda, apoi, au fost surclasati de catre alte standarde si modele de incaltaminte.

Mari case de moda, precum Christian Dior , Giorgio Armani si Valentino readuc in garderoba noastra renumitii pantofi cu varf ascutit. Stil, eleganta, rafinament si suplete, intr-un cuvant: gratie, gratie pe care o putem asorta fie rochiilor de seara, fie tinutelor casual, fie tinutelor office.