S-A LANSAT NOUA COLECTIE VERSACE PENTRU 2015!

Casa de moda Versace a lansat noua colectie pentru primavara 2015. Avem de-a face cu imprimeuri geometrice, cu combinatia cromatica alb-negru-albastru-rosu si cu multa simplitate si naturalete. De data aceasta, Donatella Versace a vrut sa isi pastreze colectia intr-o zona cuminte a fashion-ului, piesele vestimentare fiind destinate femeilor active si care doresc sa imbine eleganta cu stilul casual.

Rochii midi stil creion, fuste mini, pantaloni evazati, jachete scurte, cu aplicatii din blana, paltoane de primavara alcatuiesc noua colectie a casei de moda italiene.

O SCURTA INTROSPECTIE IN ISTORIA FUSTEI MINI

Vedem destul de frecvent, pe strada, pe podiumurile de moda si in garderoba vedetelor, fustele mini. Percepute pana acum cativa ani un subiect vestimentar tabu, caci se presupunea ca exprima nuditate si sexualitate, fustele mini reprezinta, in prezent, un element must-have in colectiile tuturor marilor case de moda.

Cu origine bine ancorata in lumea veche a Antichitatii, cand grecii si romanii purtau renumitele tunici, fustele mini traverseaza diverse etape, ele simbolizand, de-a lungul timpului, statutul social, si aici avem exemplul elocvent al sclavilor si gladiatorilor, pana in momentul actual, in care, fusta mini nu este altceva decat un factor indispensabil garderobei, ce denota senzualitate si punere in evidenta a trasaturilor feminine.

Anii 60 se remarca prin revolutia vestimentara. Fusta mini, inovatie a creatoarei de moda Mary Quaint, capata un sens peiorativ, ea fiind purtata de mari vedete ale ecranului, printre care Jackie Kennedy sau Brigitte Bardot.

In anul 1965, Ives Saint Laurent introduce in colectia sfarsitului de an fusta mini, iar un an mai tarziu, Paco Rabanne ofera acestei tinute o nota aparte prin aplicatiile metalice.

Perioada anilor 70 eclipseaza moda fustei mini, caci membrele miscarii feministe considera ca femeia este tratata ca un obiect, nu ca o persoana, daca poarta aceasta piesa vestimentara. In anii 80, fusta mini revine in top si se pastreaza cu perseverenta pana acum, datorita spiritului tineresc si jucaus care exprima indrazneala si nonconformism.