O REGINA CU SUFLET DE COPIL: RANIA A IORDANIEI

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai fascinante si frumoase femei de pe planeta si, totodata, este o mama care lucreaza din greu. Pe langa rezolvarea problemelor care vizeaza tara sa, regina isi plimba cei patru copii cu masina si gateste cele mai apetisante prajiturele cu ciocolata!

Originara din Kuweit si provenind dintr-o familie palestiniana de clasa mijlocie, Rania al Yassin era ocupata cu realizarea unei cariere solide, in momentul in care l-a cunoscut pe printul iordanian Abdullah. Cinci luni mai tarziu, la doar 22 de ani, Rania s-a casatorit cu printul si impreuna au intemeiat o familie minunata. In anul 1999, regele iordanian Hussein l-a numit pe fiul sau, printul Abdullah mostenitor al tronului. La 28 de ani, Rania a devenit cea mai tanara regina din lume. Atunci cand nu este ocupata cu ingrijirea propriei familii, frumoasa regina a Iordaniei este o regalitate moderna, care se dedica obtinerii dreptului la educatie pentru fetele din intreaga lume.

regina rania iordania regina rania iordania

Regina Rania a Iordaniei afirma ca nu se considera o regalitate in totalitate. “80% din timp mi-l petrec ca orice alta mama: ma ingrijorez pentru copiii si sotul meu, ma intreb daca le e bine. Restul timpului intra in calcul si responsabilitatea de a fi regina.” Ziua incepe pentru ea la fel ca pentru orice alta mama. Isi pregateste copiii pentru scoala. “Este obisnuitul haos de dimineata, cand eu ma asigur ca cei mici sunt gata de scoala, ca au luat micul dejun.”

regina rania iordaniaRegina Rania declara ca are sentimente contradictorii privind situatia conform careia fiul cel mai mare va fi succesorul tatalui sau la tronul Iordaniei. “Mama din mine vrea ca el sa aiba o viata normala si sa poata experimenta lucrurile ca orice adolescent, sa isi faca prieteni si sa nu fie supus unei asemena presiuni.” In pofida statutului regal al fiului sau, regina Rania spune ca munceste din greu pentru a se asigura ca are niste copii modesti.

Regina Rania spune ca isi doreste cel mai mult ca fiul sau sa inteleaga ca cel mai important lucru este sa fii iubit de ceilalti: “Popularitatea apare atunci cand ai totul. Insa a fi placut de ceilalti se intampla doar daca tratezi lumea cu respect si le arati bunatate.”

regina rania iordania regina rania iordania

Cu toate ca poarta un titlu regal si locuieste intr-un palat, regina Rania a Iordaniei nu ia totul asa cum vine. “Nu e nicio zi in care sa nu ma ingrijorez. In afara de faptul ca trebuie sa am grija de familia mea, mai sunt inca 6 milioane de oameni in tara mea la care trebuie sa ma gandesc, la toate problemele care privesc tara noastra si tot ceea ce ne priveste.”

Pentru a comunica cu poporul sau, si chiar restul lumii, regina se foloseste de blogul ei, de contul de Facebook si canalul de YouTube, iar pe Twitter are mai mult de un million de utilizatori care o urmaresc. “Eul meu virtual poate ajunge mai aproape de unii oameni decat pot ajunge eu fizic.”

regina rania iordania

Pentru a invata oamenii sa fie toleranti, regina Rania a scris o carte pentru copii, “Schimb de sandvisuri” (“The Sandwich Swap”). Este o simpla poveste din copilarie, insa din care adultii, atat din Occident, cat si din Orient au de invatat. “Daca nu ne uitam unul in ochii celuilalt, daca vom continua sa ne intoarcem unul altuia spatele, atunci niciodata nu vom fi fata in fata”.

regina rania iordania regina rania iordania

Desi a trecut de varsta de 40 de ani, regina Rania spune ca are suflet de copil.

Ridurile mi-au aparut atunci cand nu am fost atenta! Acum ma duc prin magazine, si cate o vanzatoare ma intreaba daca vreau sa incerc o crema antirid. Intotdeauna imi spun ca de fapt voia sa vorbeasca cu altcineva.

Cu toate acestea, regina Rania spune ca este dispusa sa se acomodeze cu imbatranirea. “Suntem programati sa credem ca timpul ne este dusman, ca ia ceva din noi odata cu trecerea lui sau ca ne face mai putin demni. Am descoperit ca a avut efectul invers la mine. Viata inseamna armonie perfecta. Doar perceptia noastra asupra ei e gresita.”