FIGURI MARCANTE ALE ISTORIEI, RECONSTITUITE CU AJUTORUL TEHNOLOGIEI MODERNE

De-a lungul timpului, figurile istorice ne-au fost prezentate drept personaje cu trasaturi deosebit de aratoase. Arheologii si istoricii au reusit sa reconstituie, pe baza ramasitelor gasite in morminte sau sarcofage, portretele unor mari personalitati ale istoriei.

Sfantul Apostol Pavel, unul dintre cei doisprezece ucenici ai lui Hristos, este reprezentat in varianta tehnologica moderna pe baza osemintelor gasite in sarcofagul unei biserici romane.

APOSTOLUL PAVEL

Considerata cea mai frumoasa femeie din lume si sotie a unui faraon al dinastiei Akanethon, Nefertiti are caracteristici nemaipomenit de bine conturate.

NEFERTITI

Scriitorului englez William Shakespeare i-a fost reconstruita figura dupa masca pe care o purta dupa deces.

WILLIAM SHAKESPEARE

Devenit celebru in secolul al XIII- lea, datorita scrierii Divina Comedie, bustul lui Dante Alighieri a fost reconstruit in 2007.

DANTE ALIGHIERI

In 2010, a aparut portretul regelui Frantei Henry al IV-lea, realizat de catre arheologi si istorici. Regele Henry al IV-lea a fost liderul hughenotilor si ucis in anul 1610 de catre catolici fanatici.

HENRY AL IV-LEA

Geniului muzicii clasice, Johann Sebastian Bach, i-a fost reconstruit portretul in anul 2008.

JOHANN SEBASTIAN BACH

Sfantul Nicolae este cunoscut in toata lumea datorita iubirii sale fata de copii. trasaturile pe care ni le-au dezvaluit arheologii sunt uimitoare, Sfantul Nicolae fiind reprezntat cu pielea creola.

SFANTUL NICOLAE

Cea mai surprinzatoare reconstructie a personalitatilor marcante ale istoriei este, fara indoiala, faraonul Tuthankamon. Se pare ca faraonul avea o multime de dizabilitati, gasindu-si sfarsitul, la varsta de 18 ani, dupa o lupta grea cu malaria si nu intr-un razboi asa cum a prezentat, initial, istoria.

tutankamon

Infioratoare sau pur si simplu naturala, fiecare reconstructie ne socheaza.

FRUMUSETEA S-A NASCUT LA SAT: IA ROMANEASCA

Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat.

Aici orice gand e mai incet,

Si inima-ti zvacneste mai rar,

Ca si cum nu ti-ar bate in piept

Ci adanc in pamant undeva.

Aici se vindeca setea de mantuire

Si daca ti-ai sangerat picioarele

Te asezi pe un podmol de lut.

(Lucian Blaga, “Sufletul satului“)

Vesnicia s-a nascut la sat. La fel si frumusetea. Meleagurile romanesti sunt invaluite in sacralitate, in perfectiune, in splendoare. Traditiile mostenite din mosi-stramosi ne poarta intr-o lume a visului, a dorintelor, a desavarsirii si a credintei, caci pamantul ronanesc este Raiul pe pamant. Traditiile se predau ca o stafeta, din generatie in generatie, si sa ii multumim lui Dumnezeu ca sunt oameni care au valoarea sentimentului romanesc in sange. Stiati ca romancele imbracate in superbele ii sunt recunoscute drept cele mai frumoase femei de pe glob?

ie romaneasca 1 ie romaneasca 3

Niciunde nu vezi asa stralucire in privire, asa mandrie de a purta vestminte sacre, asa patima de a iubi pamantul romanesc. Ar trebui sa ne mandrim cu cei care duc peste hotare frumusetea hainelor traditionale, persoane ca Dorin Negrau sau ca designerii casei de moda autohtone Iiana.

ie romaneasca 2 ie romaneasca 4

Sofisticat, exclusivist si luxuriant, fashion-ul traditional romanesc are cele mai spectaculoase imprimeuri, brodate handmade, cele mai delicate tesaturi, cea mai fermecatoare intrepatrundere coloristica. Naframele, iile, cojoacele, fustele sunt decorate perfect cu aplicatii traditionale.

ie romaneasca 6 ie romaneasca 5

Una dintre cele mai mari iubitoare ale modei traditionale romanesti a fost Regina Maria. Ea a fost cea dintai personalitate marcanta care a facut cunoscuta lumii intregii frumusetea naturala a pieselor vestimentare traditionale.

ie romaneasca 8 ie romaneasca 7

Autenticitatea vestmintelor romanesti are la baza minutiozitatea cu care sunt lucrate manual acestea, imbinarea desavarsita a firului de ata cu materialele pretioase, structura arhitecturala neasemuita. Piesele vestimentare traditiobale se imbraca in functie de ocazie. Folcloristii ne invata ca exista vestminte specifice fiecarei stari umane, de la nunta, botez, sarbatori, pana la boala si inmormantare. Iile romanesti difera de la o zona geografica la alta, ele fiind diferentiate prin culoare si motive.

ie romaneasca 9 ie romaneasca 10

Unul dintre cele mai frumoase motive traditionale romanesti este motivul paunului, simbol al bunastarii si al mandriei. Un alt motiv pregnant al iilor sunt florile, aducatoare de culoare, veselie si dragoste.

ie romaneasca 11 ie romaneasca 12

O frumusete deosebita este emanata prin toti porii traditiilor romanesti! Sa fim romani si sa ne iubim obiceiurile, caci ele sunt etalonul paradisului pierdut!

ROCHIA ROSIE: MISTER SI SEX- APPEAL FEMININ

Rosu trezeste pasiuni ascunse si fascineaza neintrerupt. Considerata a fi o culoare a romantismului si a caldurii sufletesti, inflacaratul rosu exprima o intrepatrundere armonioasa a elegantei desavarsite cu emotii si trairi. Sofisticatul rosu este indispensabil lumii modei. Intr-o societate in care predomina culorile mohorate, aceasta vibranta culoare aduce vitalitate si energie tendintelor in moda.

rochie-rosie-stil-bal

Rochia rosie reprezinta o emblema a frumusetii feminine. Desi de-a lungul istoriei, aceasta minunata piesa vestimentara a capatat diverse conotatii de ordin religios, politic si social, ea a ramas in topul celor mai iubite tinute de catre femeile de pretutindeni. In antichitate, femeile se imbracau in rochii rosii in timpul ritualurilor sacre. Evul Mediu aduce doua valente oarecum neplacute ale rochiei rosii. Statutul social al femeilor aristocrate era definit in functie de culoarea rochiilor voluminoase pe care le purtau. Asadar, rochia rosie era expresia sangelui nobil. Pe de alta parte, la polul opus, se aflau femeile considerate usoare care foloseau rochia rosie ca arma de seductie.

In prezent, rochia rosie este una dintre preferatele marilor designeri internationali, iar acest lucru s-a vazut in colectiile lor, propuse pentru sezonul toamna- iarna 2014- 2015. Rochia rosie de seara ramane un simbol al feminitatii absolute!