STILETTO BY MANOLO BLAHNIK

Manuel “Manolo” Blahnik s-a nascut in Santa Cruz de La Palma, Spania, pe 27 noiembrie 1942. Designerul unora dintre cei mai ravniti pantofi isi face studiile la Universitatea din Geneva si la Ecole des Beaux Arts din Paris. Este un autodidact, care “fura” meserie de la micile ateliere unde lucreaza. A avut marea sansa ca in anul 1970 sa o intalneasca pe Diana Vreelant, editor-sef al revistei fashion Vogue. Ea il indeamna sa creeze accesorii pentru femei, dar mai ales il sfatuieste sa faureasca pantofi. In prezent, Manolo Blahnik detine un numar record de magazine proprii in care isi vinde pantofii, in special pantofi stiletto, de care este indragostit iremediabil, in: Dubai, Londra, Madrid, Istanbul, Kuwait, New York, Hong Kong.

manolo blahnik 1 manolo blahnik 2 manolo blahnik 3 manolo blahnik 4 manolo blahnik 5 manolo blahnik 6 manolo blahnik 7 manolo blahnik 8 manolo blahnik 9 manolo blahnik 10

Cele cinci colectii de incaltaminte pentru femei, care l-au consacrat, sunt: Hangisi Pump, BB Pump, Swan Pump, Campari Pump si Chaos Sandal.

MANOLO BLAHNIK, MAESTRUL SANDALELOR STILETTO COLORATE

Nascut la data de 27 noiembrie 1942, in Santa Cruz de la Palmas, Spania, Manuel Blahnik Rodriguez, alias Manolo Blahnik, este unul dintre cei mai renumiti designeri, fondator al unui imperiu de confectionat pantofi. Manolo Blahnik a invatat arta design-ului la Scoala de Arte Frumoase de la Paris, la care intra in anul 1965. Tatal sau, originar din Cehia, a fost proprietar al unei firme producatoare de medicamente iar familia mamei sale a detinut plantatii de banane. Marea sansa a lui Manolo Blahnik a fost intalnirea cu Diana Vreeland, editor-sef al revistei US Vogue, care ii vede talentul: “Tinere, tu fa pantofi!“. In anul 1972, creeaza pantofi pentru Ossie Clark, Jean Muir si Zandra Rhodes. Isi deschide primul magazin propriu in 1977. In prezent, detine magazine in Paris, New York, Londra, Singapore, Hong Kong, Seoul, Stockholm. Cele mai cunoscute colectii de pantofi ale lui Manolo Blahnik sunt: BB Pump, Hangisi Pump, Swan Pump, Compari Pump, Chaos Sandal. Creatiile lui pot fi vazute in pelicule cinematografice precum: Twilight Saga, Angel sau Sex and the City. Carrie Bradshaw, interpretata de catre actrita Sarah Jessica Parker, este una dintre impatimitele dupa pantofii lui Manolo Blahnik. Sandalele lui sunt renumite datorita aplicarii desavarsite a motivelor florale, a culorilor dinamice si a tocurilor stiletto. Am selectat unele dintre cele mai frumoase modele de sandale ale lui Manolo Blahnik!

Manolo Blahnik ofera unele dintre cele mai spectaculoase modele de incaltaminte ale anului 2015! Voua care model va place si ati dori sa il purtati?